top of page

Ja pots consultar l’informe de retorn del Taller sobre el model urbà

A l’apartat de documentació d’aquesta mateixa web es pot consultar i descarregar l’informe de retorn del Taller de participació destinat a debatre i reflexionar sobre el model urbà cap al qual s’hauria d’encaminar Olesa, realitzat el passat 18 de maig.


El regidor de Planejament Urbanístic de l’Ajuntament va fer una breu introducció per explicar el procés de participació associat a l’elaboració del POUM d’Olesa de Montserrat. Seguidament, l’equip redactor del POUM va fer una explicació dels objectius del POUM com a instrument urbanístic i va presentar algunes dades d’interès referides a l’emmarcament territorial del municipi, les dades demogràfiques i d’habitatge i les característiques i estat de planejament urbanístic. A mode de síntesi dels treballs de diagnosi elaborats, es va presentar l’anàlisi DAFO que es pot trobar al document de bases per a la redacció de POUM (veure apartat de documentació d’aquesta mateixa web). A partir d’aquí, l’equip de participació ciutadana va presentar el procés participatiu dissenyat per al POUM d’Olesa i es va donar pas a la dinàmica de participació, que incloïa una part de reflexió individual i un treball de debat en grup.


El document que s’ha publicat conté la presentació tècnica de l’equip redactor del POUM i, el que és més important, el recull de les inquietuds, necessitats i propostes dels assistents en relació al mode urbà cap al qual hauria de tendir Olesa de Montserrat i pel qual hauria d’apostar el POUM. Es van expressar propostes concretes en relació a la mobilitat, especialment fent èmfasi a la necessitat de resoldre les dificultats de circulació existents i sortint a debat també la conveniència de preveure una possible ronda de circumval·lació nord. En relació als espais lliures, es va reclamar de manera unànime la previsió de més zones verdes i es van fer propostes concretes en relació a la zona del riu, de gran interès sobretot pel seu ús social. També es va fer esment específic a determinats elements del patrimoni natural d’Olesa que caldria tenir en compte per posar-los en valor i garantir-ne la seva preservació. Pel que fa a l’activitat econòmica, es va considerar que Olesa hauria d’apostar per un model comercial basat en el petit comerç de proximitat. A banda, es va proposar apostar per l’activitat turística aprofitant l’atractiu que suposa Montserrat. Per consultar el recull exhaustiu de totes les propostes recollides podeu consultar l’informe de retorn i fer-nos arribar qualsevol comentari al respecte.


Amb aquesta sessió es dóna per conclosa la fase de participació prèvia a la redacció de l’avanç del POUM. Tot i així, teniu a la vostra disposició altres eines de participació que seguiran actives com ara el mapa participatiu, la bústia de participació o el correu electrònic info@poumolesademontserrat.cat. Trobareu tota la informació relacionada amb el procés de participació a la web.


En els propers dies es treballarà en l’informe de retorn d’aquesta fase, el qual s'entregarà a l'equip redactor del POUM per a que el tingui en consideració quan treballi en el document d’avanç del POUM, que contindrà els principals objectius de planificació per al municipi i les alternatives proposades.


Us animem a seguir participant i a estar informats del procés de participació del POUM!





Entrades destacades
Entradas recientes
Arxiu
Buscar per etiquetes
No hay tags aún.
bottom of page