top of page

Consulta l’informe de retorn del Taller de participació sobre equipaments

El taller de participació ciutadana realitzat el passat 27 d’abril es va dedicar als equipaments i a l’oferta formativa disponible al municipi. Pots consultar i descarregar l’informe de retorn a l’apartat de documentació d’aquesta mateixa web.


En la sessió, l’equip redactor del POUM va fer una explicació dels objectius del POUM com a instrument urbanístic i dels resultats de la diagnosi obtinguts en relació als equipaments presents al municipi. A partir d’aquí, l’equip de participació ciutadana va presentar el procés participatiu dissenyat per al POUM d’Olesa i es va donar pas a la dinàmica de participació. La primera part de la dinàmica va consistir en una petita reflexió individual dels assistents en relació als equipaments que utilitzen en el seu dia a dia. A continuació es van formar grups de treball per tal de posar en comú i debatre les diferents opinions en relació a les oportunitats de formació presents al municipi i els equipaments actuals. Al mateix temps, es demanava que els assistents formulessin propostes per millorar la situació actual d’aquests dos aspectes, així com definir noves propostes si ho creien convenient.


El document que s’ha publicat conté la presentació tècnica de l’equip redactor del POUM i, el que és més important, el recull de les inquietuds, necessitats i propostes dels assistents en relació als equipaments i les oportunitats de formació d’Olesa de Montserrat que es considera que el POUM haurà d’abordar i tenir en compte. En relació als equipaments es va manifestar la necessitat de millorar l’accés a alguns equipaments, com ara l’Escola Daina-Isard, la pista d’atletisme i la piscina, i el CAP. Pel que fa a les propostes de nous equipaments es va considerar interessant potenciar la creació d’un teatre municipal, un viver d’empreses, places d’allotjament turístic i la creació d’un museu, entre d’altres. També es va assenyalar la manca de comunicació entre equipaments que es podria millorar amb la creació d’un itinerari per facilitar la mobilitat i l’accés a peu i en bicicleta. Pel que fa a la formació, tots els assistents van coincidir en considerar que hi ha una bona oferta de formació obligatòria, però que caldria millorar la formació professional i la formació per a adults. En l’informe de retorn podeu consultar el detall d’aquestes i altres propostes de la sessió de participació, i fer-nos arribar qualsevol comentari al respecte.


Per altra banda, us recordem que durant les properes setmanes es realitzaran més tallers participatius temàtics i territorials on podeu participar. A més a més, teniu a la vostra disposició altres eines de participació com ara el mapa participatiu, la bústia de participació o el correu electrònic info@poumolesademontserrat.cat. Trobareu tota la informació relacionada amb el procés de participació a la web.


Un cop acabades totes les sessions de participació, es conclourà també el període per fer aportacions al mapa participatiu d’Olesa i, amb tota la informació recollida es confeccionarà un informe de retorn de les aportacions en aquesta fase de la tramitació del POUM. Aquest informe s'entregarà a l'equip redactor del Pla per a que el tingui en consideració quan treballi en el document d’avanç del POUM, que contindrà els principals objectius de planificació per al municipi i les alternatives proposades.


Us animem a seguir participant i a estar informats del procés de participació del POUM!


Entrades destacades
Entradas recientes
Arxiu
Buscar per etiquetes
No hay tags aún.
bottom of page