POUM

El Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) és l’instrument de planejament previst en la Llei d’urbanisme de Catalunya per a la ordenació integral del terme municipal d’Olesa de Montserrat. El POUM dissenya o regula les transformacions, millores i desenvolupaments urbans previstos per als propers anys.

Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n - Olesa de Montserrat, 08640

Telf. 93 778 00 50

www.olesademontserrat.cat

olesam@olesam.cat

AJUNTAMENT D'OLESA DE MONTSERRAT

Please reload

Entradas recientes

L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat posa a l’abast de la ciutadania dos nous canals de comunicació per tal de recollir, documentar i respondre tots els...

Fes arribar els teus suggeriments i consultes sobre l’Avanç de Pla i el POUM!

7/11/2017

1/2
Please reload

Entrades destacades

Consulta l’informe de retorn del Taller del nucli urbà!

05/05/2017

A l’apartat de documentació d’aquesta mateixa web es pot consultar i descarregar l’informe de retorn del Taller de participació específicament enfocat a qüestions del nucli urbà que es va realitzar el passat 26 d’abril.

 

El regidor de Planejament Urbanístic de l’Ajuntament va fer l’obertura del taller per posar-lo en context. Tot seguit, l’equip redactor del POUM va fer una explicació dels objectius del POUM com a instrument urbanístic i dels resultats de la diagnosi obtinguts per a la zona del nucli urbà. A partir d’aquí, l’equip de participació ciutadana va presentar el procés participatiu dissenyat per al POUM d’Olesa i es va donar pas a la dinàmica de participació. Primerament hi va haver un breu espai per a la reflexió individual i a continuació es van formar grups de treball per fer debats sobre qüestions concretes que el POUM podria abordar: mobilitat i accessibilitat, habitatge i model urbà i altres aspectes específics.

 

El document que s’ha publicat conté la presentació tècnica de l’equip redactor del POUM i, el que és més important, el recull de les inquietuds, necessitats i propostes dels assistents en l’àmbit dels barris del nucli urbà d’Olesa de Montserrat i que es considera que el POUM haurà d’abordar i tenir en compte. Es van expressar propostes concretes en relació a la mobilitat, especialment fent èmfasi a l’Avinguda Francesc Macià i a les necessitats d’aparcament en aquesta zona. En relació a l’habitatge, es va posar de manifest de manera prioritària la mancança de lloguer assequible i, alhora, les dificultats amb què es troben els propietaris per posar en lloguer els seus pisos. En referència a altres aspectes, les aportacions van ser molt variades però hi va haver un clar consens en la manca de zones verdes de qualitat vers l’excés de zones construïdes i pavimentades. Per consultar el recull exhaustiu de totes les propostes recollides podeu consultar l’informe de retorn i fer-nos arribar qualsevol comentari al respecte.

 

Per altra banda, us recordem que durant les properes setmanes es realitzaran més tallers participatius temàtics i territorials on podeu participar. A més a més, teniu a la vostra disposició altres eines de participació com ara el mapa participatiu, la bústia de participació o el correu electrònic info@poumolesademontserrat.cat. Trobareu tota la informació relacionada amb el procés de participació a la web.

 

Un cop acabades totes les sessions de participació, es conclourà també el període per fer aportacions al mapa participatiu d’Olesa i, amb tota la informació recollida es confeccionarà un informe de retorn de les aportacions en aquesta fase de la tramitació del POUM. Aquest informe s'entregarà a l'equip redactor del POUM per a que el tingui en consideració quan treballi en el document d’avanç del POUM, que contindrà els principals objectius de planificació per al municipi i les alternatives proposades.

 

Us animem a seguir participant i a estar informats del procés de participació del POUM!

 

 

 

Please reload

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Buscar per etiquetes
Please reload

Arxiu