top of page

Ja pots consultar l’informe de retorn del Taller de polígons industrials

A l’apartat de documentació d’aquesta mateixa web es pot consultar i descarregar l’informe de retorn del Taller de participació de polígons industrials del passat 20 d’abril.


El regidor d’Obres i edificació de l’Ajuntament va donar el tret d’inici del taller, donant la benvinguda als assistents i contextualitzant el taller en el marc de l’elaboració del nou POUM d’Olesa de Montserrat. Tot seguit, l’equip redactor del POUM va fer una explicació dels objectius del POUM com a instrument urbanístic i dels resultats de la diagnosi realitzada en l’àmbit dels polígons industrials del municipi. A partir d’aquí, l’equip de participació ciutadana va presentar el procés participatiu dissenyat per al POUM d’Olesa i es van formar grups de treball per començar la part participativa de la sessió. Agrupant als assistents en funció dels diferents polígons industrials, es van plantejar qüestions referides a tres aspectes clau a tenir en compte a l’hora de planificar el teixit industrial del municipi: usos, activitats i mobilitat. A mode de cloenda, es van compartir les principals aportacions treballades a cada grup.


El document que s’ha publicat conté la presentació tècnica de l’equip redactor del POUM i, el que és més important, el recull de les inquietuds, necessitats i propostes dels assistents que tenen a veure amb la realitat dels polígons industrials que el POUM haurà d’abordar i planificar. Destaquen especialment les aportacions referides a mobilitat i accessibilitat, com ara la problemàtica en els accessos als polígons industrials, la percepció de perillositat de la seva xarxa viària o bé les mancances pel que fa als desplaçaments a peu, en bicicleta o en transport públic. En quant a l’ús industrial, de manera general es valora positivament la incorporació de nous usos (comercials i lúdics especialment) i es destaca l’existència d’un nombre important de naus buides que han de ser considerades en el moment de reflexionar sobre la necessitat de preveure nou sòl industrial. A banda, es recullen nombroses actuacions específiques que es consideren importants per a millorar la situació i l’estat actual d’aquests espais. Per a més informació, podeu consultar l’informe de retorn i fer-nos arribar qualsevol comentari al respecte.


Per altra banda, us recordem que durant les properes setmanes es realitzaran més tallers participatius temàtics i territorials on podeu participar. A més a més, teniu a la vostra disposició altres eines de participació com ara el mapa participatiu, la bústia de participació o el correu electrònic info@poumolesademontserrat.cat. Trobareu tota la informació relacionada amb el procés de participació a la web.


Un cop acabades totes les sessions de participació, es conclourà també el període per fer aportacions al mapa participatiu d’Olesa i, amb tota la informació recollida es confeccionarà un informe de retorn de les aportacions en aquesta fase de la tramitació del POUM. Aquest informe s'entregarà a l'equip redactor del POUM per a que el tingui en consideració quan treballi en el document d’avanç del POUM, que contindrà els principals objectius de planificació per al municipi i les alternatives proposades.


Us animem a seguir participant i a estar informats del procés de participació del POUM!


Entrades destacades
Entradas recientes
Arxiu
Buscar per etiquetes
No hay tags aún.
bottom of page