top of page

Presentació pública i aprovació de l’Avanç de Pla


Aquest mes d’octubre s’ha presentat a tota la ciutadania el document d’Avanç de Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) d’Olesa de Montserrat. El document també ha estat aprovat pel ple municipal el passat 26 d’octubre. En el moment de la seva publicació al butlletí oficial de la província s’obrirà un període de 30 dies d’exposició pública, durant els quals es podran fer arribar els suggeriments a l'Ajuntament a través del registre.


L’acte de presentació, realitzat el divendres dia 20 a la Casa de Cultura, va comptar amb la presència de l’alcaldessa d’Olesa de Montserrat, Pilar Puimedon, qui va donar la benvinguda als assistents i va presentar els treballs i l’estratègia del POUM, que ha de servir no tant per ampliar sinó per optimitzar l’ús dels espais actuals i la reutilització d’espais buits. Seguidament, l’equip de dinamització del procés de participació que acompanya al POUM va explicar en quina fase es troba actualment el Pla, quines han estat les accions de participació realitzades fins al moment i, per últim, els mitjans disponibles perquè la ciutadania pugui fer arribar tots els comentaris i opinions a l’equip redactor. A continuació, i com a part central de l’acte, l’equip redactor del POUM va exposar els principals elements i resultats de la Memòria de l’Avanç de Pla.


Entre altres, l’equip redactor en la seva exposició va destacar que l’Avanç de Pla preveu: un increment d’espais naturals protegits; l’estudi de la regularització de les construccions d’interès disseminades del municipi; resoldre la manca d’equipaments i espais lliures del nucli urbà; diverses propostes d’intervenció al nucli urbà, en especial al sector nord a la zona de Can Candi, Les Planes o al carrer Anselm Clavé, al sector sud per resoldre la barrera física del tren, al sector oest a la zona de Can Vinyals i la KAO, i les propostes d’ordenació dels barris externs, com Ribes Blaves i Oasis. A més, l’Avanç també planteja diferents propostes d’intervenció i ordenació del sòl urbà i urbanitzable en funció de diferents escenaris de creixement. De tota manera, l’equip redactor també va destacar que en l’actualitat el municipi té capacitat per absorbir nous habitatges amb la superfície actual de sòl urbà, amb la qual cosa s’obren diverses possibilitats d’actuació.


A l’apartat de documentació – Aprovació de l’Avanç de Pla, d’aquesta mateixa web, podeu consultar l’informe de retorn de la presentació realitzada amb els comentaris de l’equip redactor i el recull d’aportacions i preguntes de la ciutadania. En aquest mateix apartat trobareu també el document de la Memòria i tots els documents que l’acompanyen, així com tots els plànols de diagnosi i proposta.


A l’entrada de la Casa de Cultura s’ha habilitat un espai obert a tota la ciutadania on s’exposen els plànols de la Memòria de l’Avanç de Pla amb les principals propostes d’actuació, i un exemplar de la Memòria.


Pel que fa al programa de participació, durant els mesos de gener i febrer 2018 es preveu realitzar noves sessions de participació ciutadana amb un caire més propositiu. Tanmateix, el procés participatiu segueix actiu a través de la bústia ciutadana i el mapa participatiu, però us recomanem visitar la web del POUM per estar al corrent de l’actualitat del procés del Pla.



El POUM avança! Us animem a seguir actius i participar del procés, els ciutadans i ciutadanes d’Olesa hi tenim molt a dir!


Entrades destacades
Entradas recientes
Arxiu
Buscar per etiquetes
No hay tags aún.
bottom of page