top of page

Consulta l’informe de retorn del Taller de barris externs al nucli urbà!

El passat dia 11 de maig es va realitzar la penúltima sessió de participació ciutadana de la fase prèvia a l’avanç de Pla, concretament es va treballar sobre aspectes concrets dels barris externs al nucli urbà. A l’apartat de documentació d’aquesta mateixa web es pot consultar i descarregar l’informe de retorn del Taller de participació, així com també els informes dels anteriors tallers.


La sessió de participació es va dividir en dos grans blocs, primerament l’equip redactor del POUM va fer una explicació dels objectius del Pla com a instrument urbanístic i dels resultats de la diagnosi prèvia sobre els barris externs, per poder contextualitzar el taller. Seguidament, l’equip de participació ciutadana va presentar el procés participació dissenyat per al POUM d’Olesa i es va donar pas pròpiament a la dinàmica de participació.


La dinàmica de participació va consistir en una primera part de reflexió individual, on cadascú va assenyalar tres aspectes que considerava interessants que el Pla tingués en compte i dos punts crítics que el POUM calia que millorés. A continuació, es va donar lloc a una dinàmica de grup, amb tres grups de treball, on els assistents van reflexionar i formular propostes concretes sobre tres temàtiques: mobilitat i transport, model urbà i serveis.


El document que s’ha publicat conté la presentació tècnica de l’equip redactor del Pla i, el que és més important, el recull de les inquietuds, necessitats i propostes dels assistents en l’àmbit dels barris externs al nucli urbà d’Olesa de Montserrat i que es considera que el POUM haurà d’abordar i tenir en compte. Es constata que en general cal millorar els accessos i la mobilitat als barris externs, tant en transport públic, en bici o a peu. Pel que fa al model urbà, es manifesta que cal homogeneïtzar els barris externs i normativitzar els seus usos i activitats. Es fa èmfasi també a algunes problemàtiques concretes que tenen afectació sobre els veïns i propietaris dels barris externs. Pel que als serveis, de manera unànime es considera que cal millorar l’enllumenat i els subministraments, com ara, el gas natural, la fibra òptica, etc. Així com, valorar la possibilitat de soterrar el cablejat o fer un bon manteniment de les instal·lacions. També s’indica que cal una millora en el servei de recollida de residus i la ubicació dels contenidors. Per altra banda, s’assenyala que cal millorar l’accés a l’assistència sanitària, a través de la creació d’algun consultori a Oasis o Ribes Blaves, o en cas de descentralitzar el CAP ubicar-lo a la zona de “la Central”. Per veure el recull exhaustiu de totes les propostes recollides podeu consultar l’informe de retorn i fer-nos arribar qualsevol comentari al respecte.


Per altra banda, us informem que ahir va finalitzar el cicle de tallers participatius previstos en aquesta fase. No obstant això, encara teniu a la vostra disposició altres eines de participació com ara el mapa participatiu, la bústia de participació o el correu electrònic info@poumolesademontserrat.cat. Trobareu tota la informació relacionada amb el procés de participació a la web.


Un cop es doni per acabada aquesta fase de participació, es confeccionarà un informe de retorn de les aportacions recollides, el qual s'entregarà a l'equip redactor del Pla per a que el tingui en consideració quan treballi en el document d’avanç del POUM, que contindrà els principals objectius de planificació per al municipi i les alternatives proposades.


Us animem a seguir participant i a estar informats del procés de participació del POUM!



Entrades destacades
Entradas recientes
Arxiu
Buscar per etiquetes
No hay tags aún.
bottom of page