top of page

Ja pots consultar l’informe de retorn del Taller del nucli antic

A l’apartat de documentació d’aquesta mateixa web es pot consultar i descarregar l’informe de retorn del Taller de participació específicament enfocat a qüestions del nucli antic que es va realitzar el passat 4 de maig.


El regidor de Planejament Urbanístic de l’Ajuntament va donar el toc d’inici de la sessió, fent una explicació breu de la voluntat de l’Ajuntament d’apostar per la participació en la fase més primerenca de l’elaboració del POUM. Tot seguit, l’equip redactor del POUM va fer una explicació dels objectius del POUM com a instrument urbanístic i dels resultats de la diagnosi obtinguts per a la zona del nucli antic, per poder contextualitzar el taller. A partir d’aquí, l’equip de participació ciutadana va presentar el procés participatiu dissenyat per al POUM d’Olesa i es va donar pas a la dinàmica de participació. Primerament hi va haver un breu espai per a la reflexió individual i a continuació es van formar tres grups de treball per fer debats sobre qüestions concretes que el POUM podria abordar: mobilitat i accessibilitat, habitatge i model urbà i altres aspectes específics.


El document que s’ha publicat conté la presentació tècnica de l’equip redactor del POUM i, el que és més important, el recull de les inquietuds, necessitats i propostes dels assistents en l’àmbit del nucli antic d’Olesa de Montserrat i que es considera que el POUM haurà d’abordar i tenir en compte. Es van expressar propostes concretes en relació a la mobilitat, amb un debat intens en relació a la necessitat de preveure una circumval·lació pel nord del municipi però amb una posició de consens pel que fa a la voluntat de fer del nucli antic una zona peatonal, tot vetllant per permetre l’accés dels veïns. En relació a l’habitatge, es va posar de manifest la necessitat de conservar els elements de valor patrimonial que donen caràcter al nucli antic, posant èmfasi en el fet que aquesta voluntat conservacionista s’ha de lligar necessàriament a mesures econòmiques que ho viabilitzin. També es va posar l’accent en la problemàtica de regulació de l’habitatge plurifamiliar al nucli antic així com a la possibilitat de permetre la divisió en diversos habitatges. En referència a altres aspectes, les aportacions van ser molt variades però hi va haver un clar consens en la manca de zones verdes al nucli antic. Per consultar el recull exhaustiu de totes les propostes recollides podeu consultar l’informe de retorn i fer-nos arribar qualsevol comentari al respecte.


Per altra banda, us recordem que avui finalitza el cicle de tallers participatius previstos en aquesta fase. No obstant això, encara teniu a la vostra disposició altres eines de participació com ara el mapa participatiu, la bústia de participació o el correu info@poumolesademontserrat.cat. Trobareu tota la informació relacionada amb el procés de participació a la web.


Un cop es doni per acabada aquesta fase de participació, es confeccionarà un informe de retorn de les aportacions recollides, el qual s'entregarà a l'equip redactor del POUM per a que el tingui en consideració quan treballi en el document d’avanç del POUM, que contindrà els principals objectius de planificació per al municipi i les alternatives proposades.


Us animem a seguir participant i a estar informats del procés de participació del POUM!





Entrades destacades
Entradas recientes
Arxiu
Buscar per etiquetes
No hay tags aún.
bottom of page